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イギリス流焼きタラコの作り方 How to make Yaki-Tarako


日本では普通に手に入るものが、
イギリスではとっても高価で貴重。
タラコもそう。

Japanese delicacy Yaki-Tarako(Baked Cod Roe)
is quite rare and expensive in England.

なので、焼きタラコ、作ります。
So, I make it myself.

まずは、おらが村にくる魚屋さん
Anchor Smoke Houseで新鮮なタラのタマゴをゲット。
日本のものよりかなり巨大ですが・・・。

First of all, get some fresh cod roe from
our favourite Fishmonger Anchor Smoke House.
They are gigantic compare to the ones back home.

これが出回る時期は短いので、
見かけたらかかさずゲット。


酒と水で洗って、軽く水気を拭いたら、
塩をた〜っぷりまぶします。
Wash with Sake (Japanese rice wine)
and smother with plenty of salt.
300113-2.jpg

冷蔵庫で一日おくと、
こんな感じに。
固ーく締まりました。
Leave it overnight.
The roe would have harden, loosing lot of water.
300113-3.jpg

こちらを、オーブンで焼きます。
楊枝でさすのを忘れずに。
Pierce the skin to avoid it bursting.
Bake in the oven.
300113-4.jpg

焼き上がり。
Baked!
300113-5.jpg

輪切りにして、白米のうえにのっけて、
ウマウマです。
It makes nice accompaniment for white sticky rice. Yum......
300113-6.jpg

来年の1月まで、ちょこちょこと大事に食べます。
I keep them in freezer.
It should see me through to next year.

どこかで、イクラ売ってないかなぁ〜。
I'm on the hunt for fresh salmon roe.
I guess I need to go to Scotland.


ちなみに、突然10度を超えるようになったイギリス。
モミちゃんは、泥だらけで元気です・・・。

My girl is happy and muddy.......as usual.
030113-5.jpg


| 馬など | 22:22 | comments:2 | trackbacks(-) | TOP↑

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